Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince makul yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler akseptans edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri adidaki şekilde sıralanabilir:

Yangın merdiveni ile ilişkin kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı çoğunlukla 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 an süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Bu yüzden size tavsiyemiz kayranında kompetan ve muvaffakiyetlı kapı üreticileri ile çtuzakışmanızdır. Eğer yangına dayanıklı kapı takanak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına ehil olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların muktezi testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik amerikan bar acil yer anında kapının olanaklı olan en az vakit kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Bu doğrultuda mevki de iş veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine munis bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının vesair bir önemli sebebi de herhangi bir yangın kapısı hırsızlık vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları için kolayca açılabilmektedir.

     Yangın Bapsı insanların, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Binaların gestaltsına yakışır kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı örgüsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya içsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.

İşlevsellik çerezleri: Bu çerezler genel ağ sitesinin tercihlerinizi çizgiırlamasına mezuniyet verir (adınız, diliniz ya da yaşamış olduğunız kesim üzere) ve size vüruttirilmiş ve daha kişisel özellikler sağlamlar. Bu da siteyi kullanırken daha güzel bir deneyim evetşamanızı esenlar.

Şirketimiz ile kurduğunuz görev ilişkisi kapsamında, lüzumlu sayısal dünya ve iletişim araçları üzerinden, gerekse elden paylaşacağınız kişisel verilerinizin işçiliklenmesi ve 6698 Nüshalı Ferdî Verilerin Korunması Kanunu ve ait meşru mevzuatın gereklerinin alegori getirilmesi bakımından done sorumlusunun kimliği kötüdaki gibidir:

Yangın bapsı kilidi takılırken ilgi edilmesi gereken en önemli unsur panik bar ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin anlamsıza düşmesidir.

Report this wiki page